De Boer Heeg

Snelle prijsindicatie? Klik hier! Offerte aanvragen? Klik hier

Titanium Grade 5 + 7

Sluisdeur cilinders

Voor een Noorse toeleverancier in de olie en gas verwerkende

industrie maakt De Boer cilinders om sluisdeuren te openen van

titanium Grade 5 en 7.

Wanneer materiaal in aanraking komt met zeewater wordt vaak gekozen voor titanium omdat dit zeer goed bestand is tegen de versnelde corrosie en erosie door zeewater.

Het laswerk voor onderdelen van deze omvang wordt vaak uitgevoerd door middel van Tig-lassen (GTAW).

In chemische en petrochemische industrie is de bestendigheid tegen corrosie en dynamische belasting een veel voorkomend probleem. Installaties moeten 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar blijven voor productie. Uitval als gevolg van reparaties en/of vervanging is zeer ongewenst.

De farmaceutische industrie produceert verpakte geneesmiddelen. De nadruk bij deze tanks en apparaten ligt op de hoge kwaliteit van afwerking. Om geneesmiddelen en cosmetica te produceren gaat het immers om de gezondheid van mens en dier.

Bij de productie van onderdelen voor de on- en offshore industrie worden vaak bijzondere eisen gesteld. Indien de onderdelen in aanraking komen met zeewater moet rekening gehouden worden met een versnelde aantasting in de vorm van corrosie en erosie.

De Boer heeft reeds een lange ervaring in de voedingsmiddelenindustrie. Voor twee grote leveranciers bouwt De Boer bijvoorbeeld jaarlijks een groot aantal stoomschillers in koolstofstaal, in 316L of in duplex voor aardappel verwerkende bedrijven zoals patatfabrieken.

De Boer bouwt opslagtanks van 2 tot wel 200.000 liter in koolstofstaal en roestvaststaal, wel of niet geïsoleerd.