De Boer Heeg

Onze werkwijze

Vanzelfsprekend

Wat we doen

Wij bouwen zowel apparaten, drukvaten, leidingwerkdelen als halffabricaten van hoog gelegeerde materialen. Het is onze taak om zorg te dragen voor uw project. Van de initiële ontwerpfase tot de eindafname. We zijn specialisten, authentiek en klant georiënteerd. Het is onze ambitie om het onderscheid te maken voor onze klanten en om leider te zijn in onze nichemarkt.

Daarbij bestaat ons werk voornamelijk uit het fabriceren van complexe apparaten en dikwandige drukvaten. In de meeste gevallen bouwen wij deze volgens de EN of ASME codes. Montage, reparatie en onderhoud behoren ook tot onze werkzaamheden.

Altijd op maat

Klantvragen

Wij werken op basis van de wensen en eisen van onze klanten. Dat betekent dat wij op aanvraag maatwerk leveren. Meestal vallen de vragen van klanten in één van de volgende categorieën:

  • De klant levert complete tekeningen inclusief technische data. Op basis van deze tekeningen kopen wij de benodigde materialen in en starten wij met de productie.
  • Met behulp van een datasheet, ontwerptekening, P&ID of schets gaan we in gesprek met onze klant. Vervolgens zorgen wij voor de engineering, materiaal selectie, berekeningen, etc.
  • Een bedrijf of projectontwikkelaar heeft een concept en wenst een beter beeld te krijgen van de technische mogelijkheden en specificaties

Elke route om het gewenste eindresultaat te bereiken is volledig geïntegreerd in onze organisatie. Onze kwaliteitsafdeling bewaakt het fabricageproces voor, tijdens en na afloop van uw project, en verzorgt tevens de bijbehorende fabricageboeken.

Ontwerp

Engineering

Wat engineering betreft kunnen wij het product volledig ontwerpen en mechanisch vormgeven, dit doen wij in AutoDesk Inventor. Engineeringsaspecten zoals het maken van sterkteberekeningen en productietekeningen worden verzorgd onder de strenge eisen van de ontwerpnormen, waaronder de veelvoorkomende EN-13445, ASME VIII Div.1/2 en AD-2000-Merkblätter. Wij verzorgen deze engineeringsaspecten samen met behulp van parttime experts.

Berekening
Tijdens de sterkteberekeningen wordt de structurele integriteit van het product gevalideerd aan de hand van methodieken die voorgeschreven worden door de ontwerpnorm(en).

De structurele integriteit van het ontwerp kan op twee manieren gevalideerd worden: met rekenformules (analytisch) of doormiddel van een 3D computermodel (numeriek). Deze laatste oplossing staat ook wel bekend als de Eindige Elementen Methode, vaak aangeduid als FEM (Finite Element Method).

Productie tekeningen
Een belangrijke waarde in onze tekenmethodiek is dat de productietekeningen op hoog niveau uitgewerkt dienen te zijn. We tekenen daarom vanuit een werk-voorbereidend oogpunt, waarbij onze ervaring bijdraagt aan een efficiënt en logisch ontwerp. Daarnaast besteden we extra aandacht aan detaillering, lasdetails en de eventuele bouwvolgorde. De praktijk leert dat dit zich terug verdiend in de soepele fabricage.     

Locatie werkzaamheden

Montage en onderhoud  

Met onze jaren lange wereldwijde ervaring op gebied van on-site montage en onderhoud kunnen wij de installatie of het onderhouden van uw product succesvol uitvoeren. Ons wagenpark is erop ingericht om snel, vakkundig en naar klantwens te acteren. Onze monteurs beschikken over een VCA-certificaat en zijn getraind in het uitvoeren van complexe montage klussen. Voor langere locatie klussen beschikken we ook over een compleet ingerichte mobile werkplaats, dit in de vorm van een zeecontainer.  

Voorkomen is beter dan herstellen

Inspecteren en monitoren

Periodiek inspecteren is een belangrijk onderdeel binnen onderhoudsmanagement in de procesindustrie. Op initiatief van onze klanten voeren wij regelmatig inspecties uit, meestal gaat het hierbij om drukvaten. Vanuit de inspectie volgt een rapport met indien van toepassing, een reparatieplan.

Door een apparaat met enige regelmaat te inspecteren kunnen wij vroegtijdig aantasting of slijtage signaleren.

Wij staan voor u klaar!

24/7 paraat

U kunt ons volledig uitgeruste montageteam van vakmensen 24/7 bereiken. Zij staan altijd paraat om ongewenste stilstand van uw machinepark tot een minimum te beperken. Dus heeft u een spoedgeval? Wij staan klaar!

Benieuwd wat wij voor uw project kunnen betekenen?