De Boer Heeg

Processen en machines

Processen

Lassen

Wij beschouwen lassen als een van de belangrijkste onderdelen van onze productiepraktijk. Dit betekent dat wij veel aandacht spenderen aan het selecteren van de meest geschikte en efficiënte lasprocessen voor elke lasnaad. We proberen het lassen te automatiseren op het moment dat wij denken dat dit de hoogste kwaliteit en productiesnelheid garandeert. We erkennen echter, dat er in sommige gevallen geen vervanging is voor handmatig lassen door een ervaren lasser.

De Boer Heeg maakt gebruik van onderstaande lasprocessen.
– TIG / GTAW (Tungsten Inert Gas / Gas Tungsten Arc Welding)
– MIG / GMAW (Metal Inert Gas / Gas Metal Arc Welding)
– MAG / GMAW (Metal Active Gas / Gas Metal Arc Welding)
– MAG / FCAW (Metal Active Gas / Flux Cored Arc Welding)
– SAW (Submerged Arc Welding)

De meeste van deze processen kunnen handmatig, semi-automatisch of volautomatisch worden gebruikt, behalve voor onder poederdek lassen, wat altijd volautomatisch gebeurt.

Machines

Walsen

Onze walsmachines zijn in staat om platen en strippen te walsen tot rompen-cilinders, ringen, kegels etc.
Met onze drie 4-rollen walsen zijn we instaat om diktes van 2 tot 40 mm te walsen, met een maximale breedte van 2050 mm (dun plaatwerk tot een breedte van 2500mm).

Met onze profielen wals zijn we in staat om buizen van verschillende diameters te rollen voor grote radiusbochten, ronde leidingsystemen of half-coils.

Naast het walsen van materialen voor onze eigen projecten walsen we ook materialen tot halffabricaten voor andere fabrikanten. Van volledig gelaste rompen tot het enkel walsen van de plaat strip of pijp.

Machines

Kantbank

De Boer heeft een kantbank die wordt gebruikt om plaat en strip te buigen van 1 tot 30 mm dik. Onze machine heeft een maximale perscapaciteit van 300 ton over een buiglengte van 4300mm. Wij zijn ervaren in het vervaardigen van concentrische en excentrische kegels van verschillende materialen met plaatdiktes variërend van 3 tot 25 mm.

Lees voor meer informatie zoals oppervlakte werkplaats, hijscapaciteit etc. verder bij ‘over ons’….

Benieuwd wat wij voor uw project kunnen betekenen?