De Boer Heeg

Snelle prijsindicatie? Klik hier! Offerte aanvragen? Klik hier

Chemische industrie

Warmtewisselaar

De Boer is gespecialiseerd in de bouw van apparaten voor de procesindustrie, zoals de olie- en gas verwerkende industrie, (petro-)chemie en de zoutindustrie.

Hiervoor kiezen we altijd de meest geschikte lasmethodes en materialen. De Boer beschikt over een verscheidenheid aan lasmethodekwalificaties en ook onze lassers zijn breed gekwalificeerd vlg. zowel de Euronorm als de ASME code.

Een mooi voorbeeld hiervoor is deze warmtewisselaar met een totaal gewicht van 45 ton.

De romp van deze warmtewisselaar is gebouwd van staal, de kegels van Monel, de pijpplaten van Inconel en de 5200 pijpen zijn van Titanium. 

In chemische en petrochemische industrie is de bestendigheid tegen corrosie en dynamische belasting een veel voorkomend probleem. Installaties moeten 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar blijven voor productie. Uitval als gevolg van reparaties en/of vervanging is zeer ongewenst.

De farmaceutische industrie produceert verpakte geneesmiddelen. De nadruk bij deze tanks en apparaten ligt op de hoge kwaliteit van afwerking. Om geneesmiddelen en cosmetica te produceren gaat het immers om de gezondheid van mens en dier.

Bij de productie van onderdelen voor de on- en offshore industrie worden vaak bijzondere eisen gesteld. Indien de onderdelen in aanraking komen met zeewater moet rekening gehouden worden met een versnelde aantasting in de vorm van corrosie en erosie.

De Boer heeft reeds een lange ervaring in de voedingsmiddelenindustrie. Voor twee grote leveranciers bouwt De Boer bijvoorbeeld jaarlijks een groot aantal stoomschillers in koolstofstaal, in 316L of in duplex voor aardappel verwerkende bedrijven zoals patatfabrieken.

De Boer bouwt opslagtanks van 2 tot wel 200.000 liter in koolstofstaal en roestvaststaal, wel of niet geïsoleerd.