De Boer Heeg

Snelle prijsindicatie? Klik hier! Offerte aanvragen? Klik hier

Renewable energy

Onderdelen vergassingsinstallatie

Materiaal: 1.4539 / 904L / Super Austeniet
Hoogte: 2500 mm
Breedte: 800 mm
Lengte: 13 m
Wanddikte pijpen: 13,5 mm.

Technische specificaties:

– Alle lassen 100% onderzocht Rt/Pt (geen repairs)
– Inspectie/afname: Lloyd’s (PED)

Bijzonderheden:

De Boer heeft tijdens het productieproces van deze eerste Vergassingsinstallatie voortdurend contact onderhouden met het research team van de klant.

De optimistische, praktische en no-nonsense mentaliteit van de klant, samen met de lastechnische en materiaalkundige kwaliteiten van de Boer leidde tot een win-win relatie en een goed werkend en betrouwbaar product.   

 

Superkritisch (Water) Vergassen is een nieuwe, innovatieve technologie die biomassa omzet in gas. De omzetting gebeurt snel, efficiënt en schoon. De technologie bootst het natuurlijke proces na van hoe aardgas ontstaat. Daar waar de omzetting ondergronds vele decennia duurt vindt het nu plaats in enkele minuten.

Daarmee levert het een bijdrage aan de nationale schone energie doelstellingen. Van organisch materiaal wordt ‘groengas’ gemaakt. De Boer heeft hiervoor diverse onderdelen gefabriceerd.

In chemische en petrochemische industrie is de bestendigheid tegen corrosie en dynamische belasting een veel voorkomend probleem. Installaties moeten 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar blijven voor productie. Uitval als gevolg van reparaties en/of vervanging is zeer ongewenst.

De farmaceutische industrie produceert verpakte geneesmiddelen. De nadruk bij deze tanks en apparaten ligt op de hoge kwaliteit van afwerking. Om geneesmiddelen en cosmetica te produceren gaat het immers om de gezondheid van mens en dier.

Bij de productie van onderdelen voor de on- en offshore industrie worden vaak bijzondere eisen gesteld. Indien de onderdelen in aanraking komen met zeewater moet rekening gehouden worden met een versnelde aantasting in de vorm van corrosie en erosie.

De Boer heeft reeds een lange ervaring in de voedingsmiddelenindustrie. Voor twee grote leveranciers bouwt De Boer bijvoorbeeld jaarlijks een groot aantal stoomschillers in koolstofstaal, in 316L of in duplex voor aardappel verwerkende bedrijven zoals patatfabrieken.

De Boer bouwt opslagtanks van 2 tot wel 200.000 liter in koolstofstaal en roestvaststaal, wel of niet geïsoleerd.

SCW Systems is een bedrijf dat werkt aan een superkritische watervergasser om op industriële schaal groen gas te produceren. Door de uitdagende proces condities (hoge druk, temperatuur, corrosieve omgeving en process medium) heeft SCW Systems een eigen installatie moeten ontwikkelen. SCW is hiervoor opzoek gegaan naar een organisatie die hierbij kon ondersteunen in de bouwwerkzaamheden. Zo zijn wij bij de Boer Heeg terecht gekomen. Door hun ervaring in de “specials” (exotische materialen), kennis op gebied van drukvaten en de keur (EN 13445/ASME), hoog niveau van vakmanschap en flexibiliteit hebben wij een prettige en succesvolle samenwerking met de Boer Heeg ervaren. Na het bouwen van de eerste installatie waren wij zo tevreden met de samenwerking dat vervolg klussen ook bij de Boer Heeg zijn vergeven, waaronder het bouwen van grote diameter hoge drukvaten in Super Duplex en 321H.

Mede dankzij de korte lijntjes met Pieter de Boer en Jacob Betten (QC) zijn meerdere projecten succesvol gerealiseerd en hebben we Nederland met elkaar een stukje duurzamer kunnen maken.

J.D. Bolwerk
J.D. Bolwerk Engineer SCW Systems