De Boer Heeg

Snelle prijsindicatie? Klik hier! Offerte aanvragen? Klik hier

Renewable energy

Onderdelen vergassingsinstallatie

Materiaal: 1.4539 / 904L / Super Austeniet
Hoogte: 2500 mm
Breedte: 800 mm
Lengte: 13 m
Wanddikte pijpen: 13,5 mm.

Technische specificaties:

– Alle lassen 100% onderzocht Rt/Pt (geen repairs)
– Inspectie/afname: Lloyd’s (PED)

Bijzonderheden:

De Boer heeft tijdens het productieproces van deze eerste Vergassingsinstallatie voortdurend contact onderhouden met het research team van de klant.

De optimistische, praktische en no-nonsense mentaliteit van de klant, samen met de lastechnische en materiaalkundige kwaliteiten van de Boer leidde tot een win-win relatie en een goed werkend en betrouwbaar product.   

 

Superkritisch (Water) Vergassen is een nieuwe, innovatieve technologie die biomassa omzet in gas. De omzetting gebeurt snel, efficiënt en schoon. De technologie bootst het natuurlijke proces na van hoe aardgas ontstaat. Daar waar de omzetting ondergronds vele decennia duurt vindt het nu plaats in enkele minuten.

Daarmee levert het een bijdrage aan de nationale schone energie doelstellingen. Van organisch materiaal wordt ‘groengas’ gemaakt. De Boer heeft hiervoor diverse onderdelen gefabriceerd.

Voor- en met producenten in de procesindustrie fabriceren wij drukvaten, tanks en apparaten van hooggelegeerde materialen.

Wij verstaan onder de procesindustrie productiebedrijven in de chemie, food, olie & gas en on- & offshore. U, onze klant, bepaalt de samenwerkingsvorm. Van ontwerp tot levering, op basis van aangeleverde tekening of in samenwerking met uw partners: er zijn diverse opties mogelijk. Onze jarenlange ervaring, vakkennis en specialisme in met name de food & chemie industrie zorgt voor tevreden klanten.

Ons klantenbestand bestaat uit een aantal maakbedrijven zoals onderzoeksinstituten of testomgevingen, waarvoor wij klantspecifieke halffabricaten produceren.

U kunt daarbij denken aan drukvaten die afgemonteerd worden door de eindklant. Intensieve samenwerking en duidelijke afspraken om te komen tot het gewenste product staan hierin centraal.

In samenwerking met ingenieursbureaus fabriceren wij drukvaten, tanks en apparaten, van ontwerp tot levering.

Deze samenwerking passen we toe voor zowel onze eigen klanten als voor klanten van de ingenieursbureaus. Onze vakkennis en expertise zetten wij hierbij veelvuldig in om te komen tot het beste resultaat voor de eindgebruiker.

SCW Systems is een bedrijf dat werkt aan een superkritische watervergasser om op industriële schaal groen gas te produceren. Door de uitdagende proces condities (hoge druk, temperatuur, corrosieve omgeving en process medium) heeft SCW Systems een eigen installatie moeten ontwikkelen. SCW is hiervoor opzoek gegaan naar een organisatie die hierbij kon ondersteunen in de bouwwerkzaamheden. Zo zijn wij bij de Boer Heeg terecht gekomen. Door hun ervaring in de “specials” (exotische materialen), kennis op gebied van drukvaten en de keur (EN 13445/ASME), hoog niveau van vakmanschap en flexibiliteit hebben wij een prettige en succesvolle samenwerking met de Boer Heeg ervaren. Na het bouwen van de eerste installatie waren wij zo tevreden met de samenwerking dat vervolg klussen ook bij de Boer Heeg zijn vergeven, waaronder het bouwen van grote diameter hoge drukvaten in Super Duplex en 321H.

Mede dankzij de korte lijntjes met Pieter de Boer en Jacob Betten (QC) zijn meerdere projecten succesvol gerealiseerd en hebben we Nederland met elkaar een stukje duurzamer kunnen maken.

J.D. Bolwerk
J.D. BolwerkEngineerSCW Systems