De Boer Heeg

Snelle prijsindicatie? Klik hier! Offerte aanvragen? Klik hier

Chemische industrie

Procesvat

Voor een grote Nederlandse fabrikant van hoogwaardige garens, vezels, weefsels en laminaten heeft De Boer Heeg dit procesvat gebouwd, volledig van 904L of 1.4539.

Het materiaal 904L of 1.4539 wordt ook wel Super Austeniet genoemd en is zeer corrosiebestendig t.a.v. oxyderende zuren zoals zwavelzuur.

Super Austeniet wordt derhalve veel toegepast in de chemische industrie en ook in de olie- en gasindustrie. Het geeft een hoge weerstand tegen putvormige corrosie en scheurvormende spanningscorrosie.

In chemische en petrochemische industrie is de bestendigheid tegen corrosie en dynamische belasting een veel voorkomend probleem. Installaties moeten 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar blijven voor productie. Uitval als gevolg van reparaties en/of vervanging is zeer ongewenst.

De farmaceutische industrie produceert verpakte geneesmiddelen. De nadruk bij deze tanks en apparaten ligt op de hoge kwaliteit van afwerking. Om geneesmiddelen en cosmetica te produceren gaat het immers om de gezondheid van mens en dier.

Bij de productie van onderdelen voor de on- en offshore industrie worden vaak bijzondere eisen gesteld. Indien de onderdelen in aanraking komen met zeewater moet rekening gehouden worden met een versnelde aantasting in de vorm van corrosie en erosie.

De Boer heeft reeds een lange ervaring in de voedingsmiddelenindustrie. Voor twee grote leveranciers bouwt De Boer bijvoorbeeld jaarlijks een groot aantal stoomschillers in koolstofstaal, in 316L of in duplex voor aardappel verwerkende bedrijven zoals patatfabrieken.

De Boer bouwt opslagtanks van 2 tot wel 200.000 liter in koolstofstaal en roestvaststaal, wel of niet geïsoleerd.