De Boer Heeg

Snelle prijsindicatie? Klik hier! Offerte aanvragen? Klik hier

Duplex lassen

Super duplex en Duplex roestvast staal

Voor het maken van drukvaten en andere complexe apparaten wordt indien van toepassing gebruik gemaakt van de techniek van duplex lassen. Er is keuze uit duplex roestvast staal en super duplex. Beide staalsoorten hebben uitstekende eigenschappen. Zo zijn deze staalsoorten goed bestand tegen corrosie, erosie, slijtage en tegen grote temperatuurverschillen. Daarnaast heeft duplex roestvast staal goede eigenschappen als energie-absorptie, lasbaarheid en thermische uitzetting. Duplex lassen wordt regelmatig uitgevoerd in projecten voor onze klanten en wij hebben er daardoor uitstekende en ruime ervaring mee.

Duplex lassen wordt regelmatig toegepast

Voor onze klanten die, met name, in de chemie industrie actief zijn passen wij regelmatig duplex lassen toe. Ook voor de food industrie produceren wij duplex stoomschillers en verzorgen reparaties op locatie waarbij we penetrant onderzoek uitvoeren, vlakken en oplassen zodat vervanging niet nodig is waarmee kosten bespaard worden.

Op onze product portfolio pagina vindt u een aantal referentieprojecten waarin duplex lassen toegepast is tot druk- en opslagtanks. Duplex roestvast staal en super duplex roestvast staal zijn materialen die zich voor specifieke toepassingen lenen vanwege hun hoge corrosiebestendigheid. Complexe apparaten en drukvaten worden van deze staalsoort gemaakt. Het gaat dan in verreweg de meeste gevallen om apparaten, drukvaten en opslagtanks die onder andere gebruikt worden in de chemische industrie.

Ruime ervaring met duplex lassen

Bij De Boer Heeg hebben wij uiteraard ruime ervaring met deze lasprocessen en technieken. Afhankelijk van de opdracht worden hiervoor verschillende technieken gebruikt zoals MIG/MAG lassen of OP lassen. In nauw overleg met de klant wordt de opdracht uitgevoerd zodat het resultaat uiteindelijk volledig naar wens is. Het is eveneens mogelijk om delen van lasprocessen te automatiseren waardoor het verwerken van een opdracht sneller en zeer secuur kan worden uitgevoerd.

Wij hebben de ervaring en deskundigheid op het gebied van het lassen van de volgende materialen:

• Duplex en superduplex
• Austenitisch Roestvaststaal
• Super austeniet (bijv. 1.4539(904L), 254 SMO en 253 MA)
• Hittebestendig Cr/Ni Staal
• Nikkel en nikkellegeringen (bijv. Monel, Inconel, Incoloy en Hasteloy)
• Koper en koperlegeringen (bijv. Cunifer)
• Titanium
• Aluminium

Laat ons uw opdracht uitvoeren

Heeft u een apparaat, drukvat of opslagtank nodig en zoekt u een bedrijf dat is gespecialiseerd in Duplex lassen? Neem dan zeker contact op met De Boer. Wij kunnen uw opdracht direct aannemen en uitvoeren in onze eigen bedrijfshal die is toegespitst op het maken van kleine tot grote projecten. Bent u nieuwsgierig naar referentiecases die we eerder hebben uitgevoerd? Dan kunt u een kijkje nemen op de pagina “product portfolio”. Hier vindt u diverse projecten die wij succesvol hebben uitgevoerd. U vindt onze contactgegevens op de contactpagina.

Onze klanten

Damen Shipyards

U zoekt een specialist om Duplex te lassen?