De Boer Heeg

Snelle prijsindicatie? Klik hier! Offerte aanvragen? Klik hier

Maakbedrijven

Hybride Super Magneet (onderdelen)

Lastechnieken: GTAW 141 (TIG), GMAW 135 (MAG)

Materiaal: 316L (1.4404), Koper SE-Cu DIN 1754

Wanddiktes: tussen 10-20 mm

Toepassing: Voor Radboudumc geproduceerd: diverse onderdelen welke gebruikt worden in hun Hybride (Super) Magneet opstelling. De supergeleidende buitenmagneet (helium gekoeld) met daarin een koperen magneet dient om met behulp van 20.000A een magneetveld te produceren van 45T (Tesla).

Dit magneetveld wordt gebruikt bij wetenschappelijk onderzoek, biologie-, scheikunde- en kwantummechanica- gerelateerde experimenten. Vanwege de extreme krachten die de magneten op elkaar kunnen uitoefenen, de hoge energiebelasting en de enorme hoeveelheid koelwater die de binnenste spoel nodig heeft, is een hoge afleverkwaliteit van constructie, laswerk en machinaal bewerken vereist.

Een prachtig project waarin design, bouw volgorde bepaling, samenstelling en machinaal bewerken op slimme en juiste wijze afgestemd moesten worden. In samenwerking met draaierij Posthumus Burgwerd hebben we dit succesvol gerealiseerd.

Voor- en met producenten in de procesindustrie fabriceren wij drukvaten, tanks en apparaten van hooggelegeerde materialen.

Wij verstaan onder de procesindustrie productiebedrijven in de chemie, food, olie & gas en on- & offshore. U, onze klant, bepaalt de samenwerkingsvorm. Van ontwerp tot levering, op basis van aangeleverde tekening of in samenwerking met uw partners: er zijn diverse opties mogelijk. Onze jarenlange ervaring, vakkennis en specialisme in met name de food & chemie industrie zorgt voor tevreden klanten.

Ons klantenbestand bestaat uit een aantal maakbedrijven zoals onderzoeksinstituten of testomgevingen, waarvoor wij klantspecifieke halffabricaten produceren.

U kunt daarbij denken aan drukvaten die afgemonteerd worden door de eindklant. Intensieve samenwerking en duidelijke afspraken om te komen tot het gewenste product staan hierin centraal.

In samenwerking met ingenieursbureaus fabriceren wij drukvaten, tanks en apparaten, van ontwerp tot levering.

Deze samenwerking passen we toe voor zowel onze eigen klanten als voor klanten van de ingenieursbureaus. Onze vakkennis en expertise zetten wij hierbij veelvuldig in om te komen tot het beste resultaat voor de eindgebruiker.